Pages

Coretan 80: impian yang tertunai...

bermulanya coretan 80...

Harini sampai rumah lewat sikit. Baru balik dari first jamming session yang aku impikan selama ni. Main kat Guitar and Music Gallery, Ampang. Dah lama dah sebenarnya plan nak main nih. Tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan, terbengkalailah program tersebut. Namun petang tadi, bermula 6 petang, 4 orang noob dunia jamming telah beraksi. Ahli kumpulan terdiri daripada...

1 - Aku selaku Bassist,
2 - Rafi selaku Drummer( bidang terjun),
3 - Sapek selaku pemain gitar Lead
4 - Dik Bil selaku Vokalis.


Antara lagu2 yang 'disumbangkan' kami...

1 - Macam Batu - Hamba Audio
(Like a Stone - Audioslave)
2 - Masa sedang berlari keluar - Musa
(Time is running out - Muse)
dan beberapa lagu tidak formal yang lain...


Secara keseluruhan, aku berpuas hati dengan prestasi ahli kumpulan berasaskan kepada tahap skill dan pengalaman yang ada. Meskipun hampir menjadi lagu sampah, namun iramanya masih boleh difahami dan dikenalpasti. Tahniah kepada semua!

Ahli kumpulan, sila fikirkan masa yang sesuai untuk sesi kedua. Terima kasih.

berakhirnya coretan 80...

::disklemer::

Segala coretan yang dimuatkan dalam laman 'corat coret kehidupan' ini adalah hasil tulisan Khairil Nizam Bin Mohamad Darus. Sebarang jenis ambilan dan adaptasi dari laman ini perlulah dengan kebenaran. Beliau menulis berdasarkan pemikiran, pengetahuan dan pengalaman sendiri tanpa berniat untuk menyinggung atau mempersendakan sesiapa. Sekiranya ada yang tidak senang dengan apa yang disampaikan, harap dimaafkan. Semoga kita sentiasa berada di bawah lindungan Allah S.W.T.