Pages

coretan satu: inginku mulakan...

...bermulanya coretan satu...
tidak pasti dari mana hendak aku mulakan.mungkin dari situ.atau dari sana.atau mudahnya dari sini sahaja...tapi jika aku mulakan dari mana-mana,mungkin tidak nampak aturan yang baik.yang molek.jadi eloklah aku mulakan dari yang sepatutnya.mulakan dengan ucapan mulia lagi suci.Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.Hanya Engkau Yang Maha Mulia,Maha Berkuasa.Tiada lain dariMu.Hanya Engkau Yang Satu.Segala puji bagiMu...
hidup ini umpama roda.kadang kita di atas.kadang kita dibawah.diatas kita gembira.dibawah kita berduka.namun ada yang tetap gembira walau dimana mereka berada.tidak kira diatas atau dibawah.keduanya sama tidak berbeda.hidup juga umpama pentas.manusia sebagai pelakonnya.bila tamat pementasan.segalanya berakhir.tapi berakhir bukan bererti pengakhiran.tapi pengakhiran itu membawa kepada satu permulaan baru.untuk sebuah kehidupan yang abadi.aku akan coretkan apa yang terlintas.yang terbuku.yang terpendam.yang tidak terluah dek madah.tidak terungkap dek kata-kata.mohon maaf jika terkasar bahasa.kerna aku insan biasa.
...berakhirnya coretan satu...

::disklemer::

Segala coretan yang dimuatkan dalam laman 'corat coret kehidupan' ini adalah hasil tulisan Khairil Nizam Bin Mohamad Darus. Sebarang jenis ambilan dan adaptasi dari laman ini perlulah dengan kebenaran. Beliau menulis berdasarkan pemikiran, pengetahuan dan pengalaman sendiri tanpa berniat untuk menyinggung atau mempersendakan sesiapa. Sekiranya ada yang tidak senang dengan apa yang disampaikan, harap dimaafkan. Semoga kita sentiasa berada di bawah lindungan Allah S.W.T.