Pages

coretan 46: peristiwa jamban...

bermulanya coretan 46...

daripada tiada apa untuk dicoret. tiba berlaku sesuatu peristiwa untuk kucoretkan. peristiwa jamban. sungguh menyakitkan hati. ada suspek. tapi tiada tuduhan dibuat. tidak pasti jua motif perlakuan. namun memang macam haram. peristiwanya?

barang-barang mandian ku termasuk sabun mandi, shampoo, ubat dan berus gigi yang berada dalam bungkusan polimer tiba-tiba berada di dalam lubang jamban tanpa motif dan sebab yang jelas. masih segar dalam ingatan ku bagaimana beberapa ketika sebelum itu aku mencampakkan bungkusan itu kedalam LUBANG SINKI, bukan LUBANG JAMBAN yang ada bersebelahan. buku sabun mandi lifeboy kaler hijau dan berus gigi kaler biru itu kemudiannya terus ku campak kedalam plastik sampah kaler hitam di luar sejurus selepas memaki hamun dan mengeluarkan kata-kata kesat kepada pelaku yang tidak dapat dipastikan siapa. antara frasa yang terkumam dek mulutku ketika itu...

"Apo la dek BANGANG bona..." (sambil hati menahan geram tahap dewa)

aku pelik dan hairan. tapi ia benar. ya,pelaku itu memang bangang. itu memang aku boleh pastikan. tidak dapat dinafikan lagi kebangangan tahap dewa yang dimiliki oleh beliau. aku jarang sekali marah. sebab dulu aku pernah menjadi seorang pembengis dan pemarah. dan aku kemudian sedar akan implikasi dan kesan menjadi orang sebegitu. lalu aku mengubah sikapku menjadi seorang yang lebih penyabar. namun bila kes bangang seperti ini berlaku. memang aku marah. kepada pelaku. aku tidak faham sama sekali motifmu. motif bangang kamu. tapi sedarlah bahawa... KAMU MEMANG BANGANG! sekian terima kasih.

p/s: perkataan bangang dicoret sebanyak enam kali sahaja...


tujuh campur yang didalam imej...

berakhirnya coretan 46...

::disklemer::

Segala coretan yang dimuatkan dalam laman 'corat coret kehidupan' ini adalah hasil tulisan Khairil Nizam Bin Mohamad Darus. Sebarang jenis ambilan dan adaptasi dari laman ini perlulah dengan kebenaran. Beliau menulis berdasarkan pemikiran, pengetahuan dan pengalaman sendiri tanpa berniat untuk menyinggung atau mempersendakan sesiapa. Sekiranya ada yang tidak senang dengan apa yang disampaikan, harap dimaafkan. Semoga kita sentiasa berada di bawah lindungan Allah S.W.T.